Felszolgáló maszkban

Koronavírus, átalakul a vendéglátás és a rendezvényszervezés?

2020 áprilisában nagyot fordult a világ a rendezvénnyel, cateringgel foglalkozók körében. Mint mindenkit, a vendéglátósokat is mélyen súlytotta a Covid-19 vírus miatt kialakult helyzet. Óriási veszteségeket szenved a turizmus, a vendéglátás és a hozzájuk kapcsolódó „kiszolgáló” iparágak. Gyakorlatilag pár hét leforgása alatt a megrendelések 80-90%-a eltűnt, az őszi és téli szezonra várható megrendelések szintén teljesen bizonytalanná váltak. Elmaradtak a céges családinapok, sportnapok, az összes nagyobb konferencia, sőt még az esküvők jelentős része is vagy elhalasztásra került vagy lényegesen kisebb létszámmal került megrendezésre.


Számunkra itt a legfontosabb kérdés az, hogy mit tehet egy catering vállalkozás, hogy átvészelje ezt a (remélhetőleg ideiglenes) állapotot?


A több éve nálunk dolgozó kollégákat küldje el? Erre egyszerű a válasz NEM. Ez mindenkinek rossz, a kollégáknak veszélybe kerül a megélhetése, a cégnek pedig az esélye, hogy mielőbb talpra álljon, amit újraindul az iparág.


A mi válaszunk, több lehetőség mérlegelését követően, hogy vigyük el a rendezvényeket az irodákba, munkahelyekre, otthonokba. Ha nem is olyan formában mint eddig, de a jogszabályoknak és a “távolságtartás” szabályainak megfelelően.


Sok irodában, munkahelyen nem állt meg az élet. Nem lehet mindent átköltöztetni az online térbe, kisebb konferenciák, továbbképzések, meetingek, tájékoztatók továbbra is lesznek.

Egy rendezvényszervező, catering cég alkalmazásának nagy előnye, hogy a megrendelőnek (és kollégáinak) nem kell a vendéglátással foglalkoznia. Mi biztosítjuk a megfelelő bútorzatot, eszközöket, ételeket, italokat, és ami nagyon fontos a szakképzet személyzetet is.


A Home Office Cateringgel célul tűztük ki, hogy a megrendelőinknek továbbra is a lehető legkevesebb feladat legyen a vendéglátással. Személyzetet nem tudunk biztosítani, de szendvicsboxainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenféle áttálalás nélkül, a szállítást követően azonnal, és dekoratívan kerülhessenek az asztalra.

A csomagolás és a kiegészítők gondosan kiválasztott, újrahasznosítható és környezetkímélő alapanyagokból készülnek, a műanyag fedelek is biológiailag lebomló anyagok.


A termékeinket ide kattintva megtekintheti ill. igény esetén azonnal meg is rendelheti.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. További információk