Blog

Szenvedélyünk a vendéglátás, a rendezvényszervezés

Halloween sütőtök

Halloween, 2 tökéletes recept sütőtökkel

Október utolsó napján újra eljön Halloween éjszakája. Immár jó néhány éve Magyarországon is egyre elterjedtebb ez az Amerikában oly népszerű ünnep. 10-15 évvel ezelőtt csak a filmekben láttuk, ahogy a gyerekek jelmezbe bújva, “Trick or treat!,” szabad fordításban “csokit vagy csínyt!” felkiáltással gyűjtik a szomszédok körében az édességet.

Tovább olvasom »
Vegán desszert

Édes élet cukor nélkül

Testünk fő energiaforrásai a szénhidrátok, de szénhidrát és szénhidrát között hatalmas különbségek vannak. Aki egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozik, napi kalóriabevitelének kb. 50-60%-át szénhidrátokból, 20-30%-ot zsiradékból és 10-15%-ot fehérjéből fedezi.
Persze ha a szénhidrátot csak finomított cukorból fedeznénk, azt közel sem nevezhetnénk egészségesnek.

Tovább olvasom »
Felszolgáló maszkban

Koronavírus, átalakul a vendéglátás és a rendezvényszervezés?

2020 áprilisában nagyot fordult a világ a rendezvénnyel, cateringgel foglalkozók körében. Mint mindenkit, a vendéglátósokat is mélyen súlytotta a Covid-19 vírus miatt kialakult helyzet. Óriási veszteségeket szenved a turizmus, a vendéglátás és a hozzájuk kapcsolódó „kiszolgáló” iparágak. Gyakorlatilag pár hét leforgása alatt a megrendelések 80-90%-a eltűnt, az őszi és téli szezonra várható megrendelések szintén teljesen bizonytalanná váltak.

Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. További információk